PerhePesä - Yhdessä toimien perheiden parhaaksi

PerhePesät ovat ammatillisesti ohjattuja kohtaamispaikkoja perheille ja perheiden parissa toimiville tahoille. Avoimeen toimintaan osallistuminen on ilmaista ja kaikille avointa.

Toimintaa suunnitellaan yhdessä perheiden kanssa ja heidän toiveitaan ja tarpeitaan kuunnellen. Toiminta voi olla myös yhteistyötahojen tai vapaaehtoisten järjestämää toimintaa lapsiperheille. Tarkista ohjaajalta oma mahdollisuutesi 
järjestää haluamaasi toimintaa PerhePesässä.

Piirin ylläpitämiä PerhePesiä on Kuusamossa, Nivalassa ja Oulussa (Etu-Lyötty ja Toppila).


Perheille

PerhePesässä vanhemmat voivat tavata toisia vanhempia ja lapset saavat leikkiseuraa sekä ohjattua toimintaa. 

Perheillä on mahdollisuus jutella myös ammatillisen ohjaajan kanssa omaan arkeen liittyvistä asioista ja halutessaan saada ohjausta ja apua sopivien palveluiden hakemisessa. Halutessaan perhe voi varata PerhePesän lapsi- ja perhetoiminnan ohjaajalta myös oman keskusteluajan toiminta-aikojen ulkopuolelta.


Toimijoille

PerhePesän yksi tavoite on jakaa lapsiperheille tietoa heille suunnatuista toiminnoista. Tausta-ajatuksena on yhteistyö sekä tiedon ja osaamisen vaihto alueen perhepalvelu- ja järjestö-toimijoiden kanssa. Jos haluaisit tulla esittelemään toimintaanne PerhePesään tai mielessäsi on ajatus yhteistyöstä, ota yhteyttä PerhePesän ohjaajaan.


Opiskelijoille

PerhePesässä voi tehdä opintoihin liittyviä työharjoitteluita.  Jos olet kiinnostunut harjoittelusta PerhePesässä, ota yhteyttä PerhePesän ohjaajaan.