PerhePesä - Yhdessä toimien perheiden parhaaksi

Ammatillisesti ohjattuja kohtaamispaikkoja perheille ja perheiden parissa toimiville tahoille. Toiminta on kaikille lapsiperheille avointa ja maksutonta. PerhePesiä on tällä hetkellä yhteensä neljä – kaksi Oulussa, yksi Kuusamossa ja yksi Nivalassa. Oulussa ja Kuusamossa toimintaa rahoittaa Stea ja Nivalassa kaupunki. PerhePesän toiminta voi olla myös yhteistyökumppaneiden tai vapaaehtoisten järjestämää toimintaa lapsiperheille. Tarkista ohjaajalta oma mahdollisuutesi järjestää toimintaa PerhePesässä.

- Toiminta on ammatillisesti ohjattua tukea perheille heidän arkiympäristössään

- Kohtaamispaikka ja vertaistuen areena

- Toiminta vahvistaa perheiden voimavaroja ja kykyä selviytyä arjesta ja lasten kasvatuksesta (ohjaus ja neuvonta perheitä kuormittavissa tilanteissa)

- Tarvittaessa ohjataan kunnan tai muiden järjestöjen palveluihin

Perheille

PerhePesässä vanhemmat voivat tavata toisia vanhempia ja lapset saavat leikkiseuraa sekä ohjattua toimintaa.

Perheillä on mahdollisuus jutella myös ammatillisen ohjaajan kanssa omaan arkeen liittyvistä asioista ja halutessaan saada ohjausta ja apua sopivien palveluiden hakemisessa. Halutessaan perhe voi varata PerhePesän lapsi- ja perhetoiminnan ohjaajalta myös oman keskusteluajan toiminta-aikojen ulkopuolelta.

Toimijoille

PerhePesän yksi tavoite on jakaa lapsiperheille tietoa heille suunnatuista toiminnoista. Tausta-ajatuksena on yhteistyö sekä tiedon ja osaamisen vaihto alueen perhepalvelu- ja järjestö-toimijoiden kanssa. Jos haluaisit tulla esittelemään toimintaanne PerhePesään tai mielessäsi on ajatus yhteistyöstä, ota yhteyttä PerhePesän ohjaajaan.

Opiskelijoille

PerhePesässä voi tehdä opintoihin liittyviä työharjoitteluita. Harjoittelussa on ollut esimerkiksi lastenohjaaja- ja sosionomiopiskelijoita. Myös opintokursseihin mahdollisesti kuuluvia erillisiä toiminnan ohjauksia yms. voi toteuttaa PerhePesässä monialaisestikin. Jos olet kiinnostunut harjoittelusta PerhePesässä, ota yhteyttä PerhePesän tiimikoordinaattoriin.

Yhteystiedot:

Annika Ylitalo