PerhePesä Ylivieska

Ylivieskan PerhePesä sijaitsee osoitteessa Kirkkotie 3, aivan Ylivieskan keskustan tuntumassa Kirkkopuistossa sijaitsevassa tunnelmallisessa vanhassa puutalossa. PerhePesästä on matkaa esim. neuvolaan vain muutama kymmenen metriä. PerhePesällä on myös oma iso aidattu piha, jossa mm. kiikut ja leikkimökki.

Ajankohtaista

• Lokakuussa PerhePesällä touhutaan tuttujen juttujen parissa. Tarkemman ohjelman löydät PerhePesän somesta.
  • 7.10. vietetään PerhePesällä eläintenviikkoa.
  • 19.10. järjestetään PerhePesällä syksyn toinen Yksinhuoltajien olohuone klo 17–19.
  • Vietä syyslomaa PerhePesän kanssa,
    syyslomaviikon ohjelma julkaistaan pian.
PerhePesä Ylivieska elokuu

PerhePesän toiminta

PerhePesään ovat tervetulleita kaikki perheet. Myös sinä voit vaikuttaa siihen millaista toimintaa PerhePesällä järjestetään, tai tulla mukaan järjestämään toimintaa helposti ottamalla yhteyttä tästä.

Avoin PerhePesä
Avoimeen PerhePesään voit tulla omien aikataulujesi mukaan silloin, kun ovet ovat avoinna. PerhePesästä löydät juttuseuraa, lapsille leikkiseuraa, tukea vanhemmuuteen ja saat tarvittaessa ohjausta ja neuvontaa. PerhePessä järjestetään pientä ohjattu toimintaa, johon voit osallistua halutessasi.

Perjantaisin klo 9-12 ja 13-15.

Perhekahvila järjestäjänä MLL Ylivieskan paikallisyhdistys

Ylivieskan PerhePesän tiloissa kokoontuu MLL Ylivieskan paikallisyhdistyksen perhekahvila. Perhekahvilassa tutustut paikkakunnan muihin samassa elämäntilanteessa oleviin vanhempiin, ja lapset saavat ikäistään leikkiseuraa. Perhekahvilassa jutellaan ja kahvitellaan, leikitään lasten kanssa. Perhekahvilan toimintaa suunnitellaan yhdessä perhekahvilakävijöiden toiveiden mukaisesti. Perhekahvilat syntyvät vanhempien omasta aloitteesta ja toimivat suurimmaksi osaksi vapaaehtoisvoimin.

LeikkipuistoBingo

Tiistaisin klo 10-12

Tule mukaan tutustumaan Ylivieskan leikkipuistoihin. Joka kerralla mukana tekemistä lapsille.

Lokakuun puistoilut:
4.10. Safaripuisto, Ankkatie
11.10. Laidunpuisto, Kiviojantie / Joenranta
18.10. Pulmuspuisto, Pulmustie / Teeritie

MonikkoPesä

Löytyykö teidän perheestä, tai odotatko kaksosia tai kolmosia. MonikkoPesä on monikkoperheiden oma kohtaamispaikka, josta löydät samassa elämäntilanteessa olevia perheitä, vertaistukea, lapsille leikkiseuraa ja puhetta monikkoperheen arjesta.

Keskiviikkoisin (parittomat viikot) klo 17-19

Yksinhuoltajien olohuone

Olohuone on avoin kaikille yksinhuoltajille/perheellisille eronneille (koskee myös yhteishuoltajuutta), tai näitä asioita pohtiville. Olohuone tarjoaa vertaistukea ja seuraa.

Keskiviikkoisin 19.10., 16.11. ja 14.12. klo 17–19

Maahanmuuttajanaisten PorinaPiiri

Tule mukaan keskustelemaan suomen kielellä suomalaisten naisten kanssa. Keskustelua tunnin verran arkielämän asioita tai haluamistasi aiheista. Harjoitellaan yhdessä suomen kieltä!

Torstaisin (parilliset viikot) klo 18–19

Kansainvälinen kahvila

Kansainvälinen kahvila on tarkoitettu kaikille eri kulttuureista tai maista tulleille rento kohtaamispaikka.
(Järjestäjänä Jedu sekä SeutukaupunkiRekry-hanke)

Tiistaisin 18.10. alkaen klo 14-16

ABC-Vanhemmuusryhmä 3-12-vuotiaiden vanhemmille
Ryhmän tavoitteena on tukea lapsen positiivista kehitystä vahvistamalla lapsen ja aikuisten välistä suhdetta arjessa.  Kun ilmoittaudut ryhmään, toivomme sinun osallistuvan jokaiselle tapaamiselle, koska teemat nivoutuvat yhdessä ABC-kokonaisuudeksi. Varaa itsellesi paikka ilmoittautumalla ryhmään, voimme otamme mukaan rajatun määrän. Ilmoittaudu tästä.

Tiistaisin 27.9., 11.10, 1.11. ja 15.11.
klo 17-19.30.

Kerhot

Metsäsalapoliisit (perheille)

Metsäsalapoliisit kerhossa perheillä on mahdollisuus askarrella, retkeillä, rakentaa ja viettää aikaa ja puuhastella yhdessä, Ylivieskan 4H-kerhonohjaajien johdolla. Kerho kokoontuu pääsääntöisesti Perhepesän tiloissa (Kirkkotie 3), mutta kerhon aikana teemme myös muutamia retkiä lähiluontoon. Retkipäivistä ilmoitamme hyvissä ajoin.

Maanantaisin klo 17-19

Lisätiedot ja ilmoittaututuminen tästä.

PerhePesän tiloissa järjestetään Ylivieskan kaupungin varhaiskasvatuksen kerhoja. Lue lisää Kerhoista täältä.

Koulukerho on kouluille järjestettävää toimintaa. Kerhoon ilmoittautumiset tulevat koulujen kautta.

PERHEIDEN APU JA TUKI
Kaipaatko tukea vanhemmuuteen? Tarvitsetko neuvoa arjen pienissä tai isoissa asioissa? Haluatko jutella jollekin? Tarvitsetko apua perhepalveluiden tai työntekijöiden löytämisessä?

Me olemme täällä sinua varten - huolet puolittuvat ja ilot tuplaantuvat, kun ne jakaa jonkun kanssa!
Voit olla yhteydessä ohjaajaan puhelimitse, viestillä tai sopia oman ajan PerhePesään.