PerhePesä Ylivieska

Ylivieskan PerhePesä sijaitsee osoitteessa Kirkkotie 3, aivan Ylivieskan keskustan tuntumassa Kirkkopuistossa sijaitsevassa tunnelmallisessa vanhassa puutalossa. PerhePesästä on matkaa esim. neuvolaan vain muutama kymmenen metriä. PerhePesällä on myös oma iso aidattu piha, jossa mm. kiikut ja leikkimökki.

Yhteystiedot:
Reetta Anttila 
Lapsi- ja perhetoiminnan ohjaaja 
 p. 044 7396718 
reetta.anttila(at)mll.fi

VIIKKO-OHJELMA

Avoin PerhePesä

tiistaisin klo 9-12 ja perjantaisin klo 9-12 ja klo 13-15
Kaikille lapsiperheille avoin ja ilmainen kohtaamispaikka PerhePesän toimintaan voi tulla vanhempi yksin tai yhdessä lasten kanssa. PerhePesällä voi leikkiä, askarrella, jutella ja tavata muita aikuisia sekä lapsia. PerhePesän piha myös käytössä.

Ylivieskan PerhePesällä toimii lastenvaatteiden ja tarvikkeiden vaihtopiste. Vaihtopisteellä ei vaihdu raha, vaan sinne voi tuoda ja sieltä voi ottaa tavaroita ilmaiseksi (ei jälleenmyyntiin). Emme varastoi tavaraa, vaan voimme vastaanottaa sen verran kuin vaihtopisteessä on tilaa.

Varhaiskasvatuksen kerhot 
Varhaiskasvatuskerhoista lisätietoa kaupungin nettisivuilta

Asiointiapu

Voit varata lapsillesi oman leikkiajan PerhePesältä omien tai toisen lapsen asioidenhoidon ajaksi. Leikkiajalla ulkoillaan sään mukaan, leikitään ja askarrellaan. Toiminnasta vastaa PerhePesän ammatillinen lapsi- ja perhetoiminnan ohjaaja.

  • Ylivieskalaisille perheille
  • palveluajat 1 h tai 2 h
  • Palvelu on ilmaista
  • Palvelua ei voida käyttää sairaan lapsen hoitoon.

Voit katsoa vapaat ajat ja varata palvelua suoraan sähköisestä varauskalenterista

https://vello.fi/mllpohjoispohjanmaanpiiri/ (valitse Ylivieskan PerhePesä) tai puhelimitse p. 044 739 6718

Toiminnallinen Lapsiparkki
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Järjestämme asiointiavun lisäksi kerran kuussa toiminnallisen lapsiparkin PerhePesällä, Lapsiparkki on kerhomaista toimintaa ja kävelemään oppineelle Lapsiparkissa, ulkoilemme sään salliessa, askartelemme sekä leikimme. Toiminnasta vastaa ammatillinen ohjaaja. Lapsiparkki on ilmainen

  • Voit varata paikan lapsiparkkiin jo kävelemään oppineelle lapselle, yläikäraja 10 vuotta
  • Ennen lapsen tuomista parkkiin huolehdithan lapsen perushoitotarpeista (esim. vaipanvaihto ja ruokailu)
  • Mukaan voi ottaa eväät
  • Huolehdi mukaan säänmukainen vaatetus

Voit varata ajan lapsipakkiin suoraan sähköisestä kalenteristamme (Valitse Ylivieskan PerhePesä).


Monikkopesä joka toinen keskiviikko klo 17–19
Löytyykö perheestäsi kaksoset tai kolmoset? Tule mukaan monikkoperheiden omaan kohtaamispaikkaan Ylivieskan PerhePesälle. Toiminta toteutetaan yhdessä alueen monikkoperheiden kanssa. Oletko kiinnostunut kehittämään alueen monikkoperhetoimintaa tai kaipaatko lisätietoja tai haluatko liittyä monikkoperheiden omaan WhatsApp-ryhmään? Voit ottaa suoraan yhteyttä Ylivieskan PerhePesän lapsi- ja perhetoiminnanohjaajaan.

Maahanmuuttajanaisten Porinapiiri 
Tule mukaan keskustelemaan suomen kielellä suomalaisten naisten kanssa! Opetellaan yhdessä suomen kieltä ja tutustutaan toistemme kulttuureihin. Tapaamme Ylivieskan PerhePesällä.

AJANKOHTAISTA
Ajankohtaista tietoa toiminnasta ja aikatauluista löytyy Facebookista ja WhatsApp-ryhmästä. WhatsApp-ryhmä toimii myös kävijöiden yhteisenä keskustelualustana. Ryhmään voi liittyä ohjaajan lähettämällä linkillä. Huomioithan, että ryhmä on tarkoitettu nimenomaan PerhePesien kävijöille, joten ethän liity ryhmään vain uteliaisuuttasi tai kutsu ryhmään tarpeettomasti uusia ihmisiä.

PERHEIDEN APU JA TUKI 
Kaipaatko tukea vanhemmuuteen? Tarvitsetko neuvoa arjen pienissä tai isoissa asioissa? Haluatko jutella jollekin? Tarvitsetko apua perhepalveluiden tai työntekijöiden löytämisessä? 

Me olemme täällä sinua varten - huolet puolittuvat ja ilot tuplaantuvat, kun ne jakaa jonkun kanssa! 
Voit olla yhteydessä ohjaajaan puhelimitse, viestillä tai sopia oman ajan PerhePesään.