Nuorille

MLL tarjoaa nuorille tukea, toimintaa ja vapaaehtoistyötä.

Nuortennetissä voi keskustella muiden nuorten kanssa ja lukea kiinnostavista aiheista.

Lasten ja nuorten puhelin ja netti päivystävät joka päivä ympäri vuoden. Myös chattiin voi osallistua kolme kertaa viikossa.

Nuortennettiä tekevät nuoret itse

Nuortennetti on sivusto, jota on mukana tekemässä nuorten toimitus. Nuoret tekevät sivuille videoita, gallupeja, blogeja ja haastatteluja. Sivuilla on asiaa niin seurustelusta, seksuaalisuudesta, kavereista, kiusaamisesta kuin päihteistäkin. Käy tutustumassa!

Lasten ja nuorten puhelimessa voi jakaa kaikenlaiset asiat

Lasten ja nuorten puhelimessa ja netissä päivystävät luotettavat aikuiset, joilla on aikaa kuunnella. Puhelin päivystää numerossa 116 111 ma-pe klo 14-20 ja la-su klo 17-20. Puhelu on soittajalle ilmainen eikä näy puhelinlaskussa. Nettikirjeen voi jättää milloin tahansa.

Lue lisää Lasten ja nuorten puhelimesta ja netistä

Paikallista toimintaa nuorille

MLL:n paikallisyhdistykset järjestävät sekä itse että yhteistyössä kunnan nuorisotoimen ja muiden järjestöjen kanssa monenlaista nuorisotoimintaa, kuten kahviloita, leirejä, kerhoja, retkiä yms. Paikallisesta nuorisotoiminnasta voi tiedustella suoraan paikallisyhdistyksiltä.

Tukioppilas vaikuttaa viihtyvyyteen koulussa

Tukioppilas on tavallinen, vapaaehtoinen yläkoulun oppilas, joka haluaa parantaa kouluhenkeä ja auttaa muita oppilaita. Tukioppilaat järjestävät erilaisia tapahtumia, pitävät oppitunteja kummiluokkalaisille ja toimivat keskustelukumppaneina. MLL kouluttaa tukioppilasohjaajia ja tekee aineistoja tukioppilastoimintaan.

Työkokemusta lasten parissa

Oletko kiinnostunut työskentelemään lasten hoitajana? MLL välittää tilapäistä lastenhoitoapua perheisiin ja järjestää lastenhoitokursseja eri puolella maata. Hoitajaksi voidaan hyväksyä 16 vuotta täyttänyt, lastenhoitokurssin käynyt henkilö.