Lapsiperheiden kotipalvelu Nivalassa

Lapsiperheiden kotipalvelu on ilmaista tukea kaikille nivalalaisille lapsiperheille perheiden omassa arkiympäristössä kotona. Palvelu on tarkoitettu perheille, jossa on alle kouluikäisiä lapsia. Lapsiperheiden kotipalvelun tavoite on vahvistaa perheenvoimavaroja ja sitä voit varata esimerkiksi asioidenhoidon ajaksi, avuksi kodinhoitoon tai jos kaipaat vaikkapa vain hetken hengähdystauon.

Kotipalvelua voit saada:

- lasten hoitoon ja kasvatukseen

- vanhemman asioinnin ajaksi

- kodinhoitoon ja huolenpitoon

Kotipalvelutyöntekijä työskentelee perheiden kotona arkisin

ma, ke, to pe klo 8-16 ja ti klo 9:30-17:30

Lapsiperheiden kotipalvelu on luonteelta tilapäistä ja lyhytaikaistatukea. Palvelua myönnetään 16 h / tilauskausi.

Ajanvaraus

Ennen kuin varaat ajan

Kotipalvelua ei voi saada äkillisesti sairastuneen lapsen hoitoon, jatkuvaluonteiseen harrastukseen, pelkkään siivoukseen tai kotona tehtävään etätyöhön tai opiskeluun.

Jos olet käyttämässä palvelua ensimmäistä kertaa, varaa ensimmäiselle käynnille 15 min aikaa kotipalvelunsopimuksen täyttöä varten. Sopimuksessa käydään läpi palvelun sisältö, sekä sovitaan toteutusajoista ja vastuista yhdessä perheen kanssa.

Tarjoamme kotipalvelua resurssien mukaan, emme valitettavasti voi tarjota sijaista kotipalveluntyöntekijän poissa ollessa.

Kotipalvelua tarjotaan pääsääntöisesti varausjärjestyksessä ja käyntiajat perustuvat sen hetkiseen varaustilanteeseen.

Miten varaan ajan

Voit katsoa ja varata sopivan ajan suoraan sähköisestä varauskalenteristamme tai puhelimitse.

Ohjeita varauskalenterin käyttöön

1. Valitse' varaa aika palveluun'

2. Valitse palvelun kesto sekä muoto

Kalenteri näyttää vain valitun palveluajan vapaat ajat, aikoja saattaa siis olla vapaana, jos vaihdat palvelun kestoa.

3. Täytä kaikki kentät. Jos palveluntarpeesi ylittää 4 tuntia tai sijoittuu iltaan, perustele palveluntarve lisätietokenttään. Yli 4 tunnin sekä iltavaruksia varanneiden tulee esittää erityiset perusteet palveluntarpeelle.

4. Saat varauksesta vahvistuksen sähköpostiin. Voit tarkastella varausta ja perua sen 5 vuorokautta ennen palvelun ajankohtaa varausvahvistuksesta löytyvän linkin kautta.

Jos et löydä kalenterista sopivaa aikaa, voit olla yhteydessä suoraan kotipalveluntyöntekijään tai koordinaattoriin.

Voit myös ilmoittautua peruutusaikojen jonoon. Jos haluat, että sinulle voidaan tarjota peruutusaikoja, voit jättää meille yhteystietosi "Ota yhteyttä"-painikkeen kautta. Peruutukset tarjotaan ensisijaisesti niille, jotka eivät ole vielä saaneet aikoja, mutta varaustilanteen mukaan myös muille.

Jos joudut perumaan varauksen

Voit perua palvelun 5 vuorokautta ennen varausta sähköpostiin varausvahvistuksen mukana tulleen linkin kautta.

Jos joudut perumaan ajan sairastumisen tai muun syyn vuoksi, alle 5 vuorokauden kuluessa varauksesta, tulee peruutus tehdä puhelimitse. Jos jollain perheenjäsenellä on kuumetta, hengitystieoireita tai on asetettu karanteeniin, palvelu on peruttava.

Jos aikaa ei ole peruttu ajoissa ilman pätevää syytä, vähennetään varatut tunnit palvelun kokonaistuntimäärästä.

Lisätietoja, varaukset ja peruutukset (soitto/WhatsApp):

p. 044 719 4688 /kotipalveluntyöntekijä Maire

p. 044 739 6718 /kotipalvelun koordinaatio Reetta

Varauskalenterin aukaisupäivät syksy 2022:
Syyskuu 29.8.
Lokakuu 26.9.