Perhekummitoiminta

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Perhekummit ovat MLL:n kouluttamia vapaaehtoisia, jotka ovat motivoituneita kulkemaan lapsiperheiden rinnalla ja haluavat antaa aikaansa vapaaehtoistyöhön. Perhekummitoiminta ehkäisee arjen pulmien kasautumista ja tuo vaihtelua päiviin.

Perhekummia voi hakea perhe, joka haluaa tukea tavalliseen arkeen. Perhekummi tarjoaa perheelle kuuntelevan korvan ja avoimen sylin. Perhekummin tehtävänä ei ole olla kodinhoitaja tai lastenhoitaja, mutta hän voi olla mukana perheen arjessa yhdessä sovitulla tavalla.

Perhekummit sitoutuvat tapaamaan perhettä yleensä puolen vuoden tai vuoden ajan. Tapaamisia on noin joka toinen viikko. MLL:n työntekijä on sekä perhekummin että perheen tukena kummisuhteen alusta sen päättymiseen saakka.

Kiinnostuneet vapaaehtoiset haastatellaan ja he osallistuvat perhekummien peruskoulutukseen. Perhekummit sitoutuvat toimintaan ja saavat peruskoulutuksen lisäksi säännöllisesti ohjausta.

Haluaisitko saada perheellesi perhekummin?

Olisitko sinä kiinnostunut toimimaan perhekummina?

Kysy lisää koordinaattoreiltamme.

Yhteystiedot:

Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Kalajoki, Nivala, Oulainen, Sievi ja Ylivieska
Päivi Kaasalainen
koordinaattori 
paivi.kaasalainen(at)mll.fi
p. 045 1215562

Kempele, Kuusamo, Liminka, Muhos, Siikalatva, Taivalkoski ja Tyrnävä
Anna-Maria Raukovaara
koordinaattori 
p. 040 5200516
anna-maria.raukovaara(at)mll.fi