PerhePesä Kuusamo

Airotie 2 B (KSAK Oy)

Liity Kuusamon PerhePesän Whatsapp-ryhmään tästä

Puistotreffit 7.10 klo 9.30-11
Paikkana Vilpontien leikkipuisto.  Ohjelmassa aarteenetsintää.


Avoin PerhePesä (14.10 alkaen)
Avoin  PerhePesä on kaikille perheille avointa ja maksutonta toimintaa. PerhePesään perheet voivat tulla oman aikataulunsa mukaan. PerhePesässä lapset saavat leikkiä ja aikuisille on tarjolla vertaistukea. Avoimessa toiminnassa askarrellaan ja puuhataan yhdessä.  Perheet voivat ottaa halutessaan mukaan omat eväät. Osallistujamäärä avoimeen PerhePesään on rajattu vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Tiloihin mahtuu viisi perhettä kerrallaan, ilmoittautumiset puhelimitse, tekstiviestillä  tai Whatsapilla (viesti tai ryhmä) p. 040-8458 078. 


Perhekahvila
Perhekahvila järjestetään yhteistyössä MLL:n Kuusamon paikallisyhdistyksen kanssa. Kahvila kokoontuu Porkkatörmän palvelutalossa, osoitteessa Porkkatie 2. Kahvilaan  perheet voivat tulla omien aikataulujensa mukaan. Paikalla on PerhePesän lapsi- ja perhetoiminnan ohjaaja sekä paikallisyhdistyksen vapaaehtoinen. 

Haikarakahvila (3.11. alkaen)
Haikarakahvila on raskaana olevien ja juuri synnyttäneiden äitien oma ryhmä. Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa ja tapaamisten aikana käydään läpi mm. raskautta ja synnytystä,  pohditaan yhdessä vauva-arjen sujumista, omia tunteita ja suhteita toisiin aikuisiin. Muutamalla tapaamiskerralla on mukana eri alojen ammattilaisia.  Ryhmän tärkein tavoite on antaa vertaistukea uuteen elämäntilanteeseen. Ryhmään otetaan rajallinen määrä osallistujia eli se on suljettu ja täysin luottamuksellinen. 


Kiva kantaa -kahvila (aloitus lokakuussa)
Paikallisyhdistyksen pitämässä kahvilassa käsitellään mm. läheisvanhemmuuteen ja kantamiseen liittyviä teemoja. Aloituspäivämäärä ilmoitetaan PerhePesän Facebookissa ja Instagramissa


YVPL Olohuone (aloitus lokakuussa)
Yhden Vanhemman Perheiden Liiton Olohuoneessa tarjotaan vertaistukea ja neuvontaa yhden vanhemman perheille. Olohuonetta vetävät vertaisneuvojat ja vapaaehtoiset ohjaajat. Lisätietoja PerhePesän lapsi- ja perhetoiminnan ohjaajalta tai Olohuoneen vapaaehtoiselta Lauralta p. 044-528 5203. 

Muistathan myös etätoimintamme! Klikkaa tästä lisätietoihin. 


Kuusamossa kerätään lapsiperheiden kokemuksia 

  • arjen sujuvuuteen liittyvistä asioista
  • palveluista ja toiminnoista
  • tulevaisuuden toiveista
  • Kuusamon viihtyisyyteen liittyvistä asioista

Linkki kyselyyn: Kysely lapsiperheille 

Tulokset julkaistaan alkuvuodesta 2021 ja ne huomioidaan tulevissa lapsiperheille suunnattujen toimintojen suunnittelussa. Vastausaikaa on 30.9.2020 asti.

Lisätietoa kyselyyn liittyen:

LAPE-työryhmä: varhaiskasvatusjohtaja Kati Savolainen, kati.savolainen(at)kuusamo.fi, p.040 860 8684

MLL:n piirin edustaja: toiminnanjohtaja Eevaleena Isoviita, eevaleena.isoviita(at)mll.fi, p. 050 511 0966

Yhteystiedot:
Maarit Aho 
Lapsi- ja perhetoiminnan ohjaaja 
p. 040 8458078 
maarit.aho(at)mll.fi