PerhePesä Ylivieska

Ylivieskan PerhePesä sijaitsee osoitteessa Kirkkotie 3, aivan Ylivieskan keskustan tuntumassa Kirkkopuistossa sijaitsevassa tunnelmallisessa vanhassa puutalossa. PerhePesästä on matkaa esim. neuvolaan vain muutama kymmenen metriä. PerhePesällä on myös oma iso aidattu piha, jossa mm. kiikut ja leikkimökki.

PerhePesä Ylivieska elokuu

Hei PerhePesän kävijä! Haluaisimme kuulla teiltä , mitä mielä olette toiminnasta. Mikä toimii, mitä voisi kehittää? Millaista toimintaa juuri teidän perhe vielä kaipailisi? Auta meitä kehittämään toimintaamme ja tue toiminnan jatkumista kertomalla oma mielipiteesi. 

PerhePesän toiminta

Avoin PerhePesä 
Avoimeen PerhePesään voit tulla omien aikataulujesi mukaan silloin, kun ovet ovat avoinna. PerhePesästä löydät juttuseuraa, lapsille leikkiseuraa, tukea vanhemmuuteen ja saat tarvittaessa ohjausta ja neuvontaa. PerhePesässä voi olla myös vierailijoita sekä ohjattua toimintaa, johon voit osallistua halutessasi. 

Perjantaisin klo 9-13

Perhekahvila

Perhekahvilat ovat kaikille avoimia kohtaamispaikkoja, joissa jutellaan, kahvitellaan, leikitään lasten kanssa tai kuullaan asiantuntija-alustuksia toivotuista teemoista. Se on osa Ylivieskan paikallisyhdistyksen toimintaa ja sitä ohjaavat vapaaehtoiset toimijat.

Torstaisin klo 17-18:30

Perhepeuhut kerran kuussa Rahkolan koulun salissa

 klo 17-18 (  29.2., 21.3.,25.4. ja 23.5. )

PerhePesän Ulkoilupäivät

Ulkoilupäivissä tutustutaan Ylivieskan eri leikkipuistoihin ja muihin ulkoilupaikkoihin yhdessä PerhePesän ohjaajan kanssa. Ulkoilun lomassa myös pieniä toimintatuokioita.

Toukokuun ulkoilupäivät 

7.5. Laidunpuisto (Kiviojantie-joenranta)

14.5. Huhjan esteetön laavu (Huhjantie 153) jalankulku myös salmiperän kautta

21.5. Hirvelänpuisto (Marunakatu – Mäntykankaantie)

28.5. Väsylänpuisto (Soukantie)

Huom! Säävaraus,pieni tihkusade ei haittaa, mutta kaatosateella emme ulkoile.

HaikaraPesä

Kaikille vauvaperheille (alle 1,5-vuotias lapsi) avoin ryhmä. HaikaraPesässä pääset kohtamaan samassa elämäntilanteessa olevia perheitä, saat vertaistukea sekä tutustutut toisiin vanhempiin.

Tiistaisin klo 13-15

Tiistaina 21.5. klo 14:30-16 Pienen lapsen ensiapu -webinaari

Webinaari on kaikille avoin ja maksuton.

Mukaan pääset tästä linkistä.

MonikkoPesä

Löytyykö teidän perheestä, tai odotatko kaksosia tai kolmosia. MonikkoPesä on monikkoperheiden oma kohtaamispaikka, josta löydät samassa elämäntilanteessa olevia perheitä, vertaistukea, lapsille leikkiseuraa ja puhetta monikkoperheen arjesta.

 Joka kuukauden viimeinen keskiviikko (parittomat viikot) 
klo 17-19

Kevään 2024 MonikkoPesät

31.1., 28.2., 27.3.,24.4., 22.5., ja 12.6. 

Toiminnallinen Lapsiparkki

Toiminnallinen lapsiparkki on kerhomaista toimintaa lapsille. Parkkiajan voi varata jo kävelemään oppineelle lapselle, yläikäraja on 10 vuotta.  Lapsiparkissa ulkoillaan,  leikitään, pelaillaan ja tehdään lasten toivomia juttuja. Toiminnasta vastaa PerhePesän ammatillinen ohjaaja. Ennen lapsen tuomista parkkiin, huolehdithan lapsen perushoitotarpeista (esim. ruokailu, vaipanvaihto) Mukaan voi halutessaan ottaa omat eväät. 

Kevään lapsiparkit 

Torstai 16.5.  klo 10-12

Keskiviikko 12.6. klo 10-12
Ajan Lapsiparkkiin voit varata PerhePesän ohjaajalta viestillä tai Melvion kautta (huom!ilmoita vain lapset)

044 739 6718 / Reetta Ilmoita lasten nimet sekä iät viestissä

Kansainvälinen kahvila

Kansainvälinen kahvila on tarkoitettu kaikille eri kulttuureista tai maista tulleille. Kansainvälinen kahvila on rento kohtaamispaikka, jossa voit viettää  aikaa yhdessä, tutustua suomalaiseen kulttuuriin ja  oppia suomen kieltä! Olet lämpimästi tervetullut yksin, ystävien tai perheen kanssa! 

Tarjolla kahvia/teetä sekä pientä syötävää.

Kansainvälisenkahvilan järjestää

  • Poiju-hanke 
  • Ylivieskan elinvoimapalvelut
  • MLL Pohjois-Pohjanmaan piiri 

Joka toinen keskiviikko (Parilliset viikot)

klo 17:30-19:30


Kerhot

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠PerhePesän tiloissa järjestetään Ylivieskan kaupungin varhaiskasvatuksen kerhoja. Lue lisää Kerhoista täältä.


PERHEIDEN APU JA TUKI 
Ohjaajalta voi varata henkilökohtaisen keskusteluajan. Hän voi auttaa esimerkiksi hakemusten täyttämisessä tai löytämään perheelle sopivan palvelun. Keskustelu ohjaajan kanssa on aina luottamuksellista.

Ohjaajan kanssa voi käydä myös Lapset puheeksi -keskustelun, jonka avulla pyritään tukemaan vanhemmuutta, lapsen kehitystä ja koko perheen hyvinvointia.