Perhekummit

Perhekummi osallistuu perheen arkeen, on läsnä kuuntelemassa ja keskustelemassa. Perhekummin kanssa voi esimerkiksi käydä yhdessä vaunulenkillä, perhekahvilassa, leikkipuistossa tai vaikka ruokakaupassa. Yhtälailla voidaan tavata tuettavan perheen kotona ja puuhata siellä arkisia asioita yhdessä. Perhekummi ei ole lasten hoitaja eikä kodinhoitaja.

Perhekummitoiminta on suunnattu:

• perheille, joilla ei ole luonnollista tukiverkostoa, kuten omia sukulaisia tai ystäviä samalla paikkakunnalla
  • vanhemmille, jotka kaipaavat vahvistusta vanhemmuuteen, esim. esikoislapsen saaneet tai nuoret vanhemmat
  • vanhemmille, jotka kokevat itsensä yksinäisiksi tai väsyneiksi
  • perheille, joiden arki tuo mukanaan haasteita vanhemmuuteen tai parisuhteeseen, esim. toisen vanhemman matkatyö

Kiinnostuneet vapaaehtoiset haastatellaan ja he osallistuvat perhekummien peruskoulutukseen. Perhekummit sitoutuvat toimintaan ja saavat peruskoulutuksen lisäksi säännöllisesti ohjausta.

Tiedustelut

Piirin eteläinen alue: