Lastenhoitotoiminta

Lastenhoitotoiminnan välitys toimii ainoastaan Kuusamossa ja Rukan alueella.
Muissa piirin alueella olevissa kunnissa ei ole MLL:n lastenhoitotoimintaa v. 2018.

Tilaukset tehdään ensisijaisesti sivuston alareunasta löytyvällä lomakkeella tai puhelimitse välityksen aukioloaikoina:

tiistaisin ja torstaisin ajalla 20.2.- 29.3.2018 klo 9-13 p. 045 1215562

KAIKKI TILAUKSET KÄSITELLÄÄN VÄLITYKSEN AUKIOLOAIKANA.

HUOM. Rukalla on viikoilla 8-10 tarjolla hiihtoloman hauskinta lastenhoitoa Rosa&Rudolf Touhulassa!

SHORT TERM CHILD CARE SERVICE

The Mannerheim League for Child Welfare (MLL) offers you help with child care. The League’s child care service is meant to meet temporary and short term needs for child care assistance, around the clock, also on weekends. PLEASE READ MORE HERE

Mannerheimin Lastensuojeluliitosta saat lyhytaikaista lastenhoitoapua kotiin kaikkina vuorokaudenaikoina, myös viikonloppuisin. Voit käyttää palvelua omien tarpeittesi mukaan, esimerkiksi kun

• lapsi sairastuu

• vanhempi sairastuu

• lapsen vakituinen hoitaja sairastuu

• vanhempi on työmatkalla, kokouksessa, opiskelemassa

• vanhempi haluaa hetken hengähtää, harrastaa, viettää kahdenkeskistä aikaa puolison kanssa.

MLL:n välittämät hoitajat
Hoitajat ovat Mannerheimin Lastensuojeluliiton lastenhoitokurssin suorittaneita ja perehdytettyjä 16 vuotta täyttäneitä henkilöitä. Hoitajat haastatellaan ja perehdytetään tehtävään. MLL:n lastenhoitotoiminta huolehtii hoitajien jatkokoulutuksesta, valvonnasta ja ohjauksesta.

Tärkeintä on lapsen hyvinvointi
Hoitaja huolehtivat lapsen turvallisuudesta, hoidosta ja viihtymisestä vanhempien ohjeiden mukaan. Lapsen hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että vanhemmat varaavat aikaa keskusteluun hoitajan kanssa hoitosuhteen alkaessa. Hoitajalla on vaitiolovelvollisuus lasta ja perhettä koskevissa asioissa.

Perhe työnantajana
MLL:n välittämät hoitajat eivät ole työsuhteessa Mannerheimin Lastensuojeluliittoon, sen piirijärjestöihin eivätkä paikallisyhdistyksiin. Perhe tilaa itse palvelun, toimii hoitajan työnantajana ja vastaa työlainsäädännössä määrätyistä työnantajavelvoitteista. Hoitaja puolestaan vastaa työntekijän velvoitteista. Lisätietoja työnantajan velvoitteista löydät täältä.

Lastenhoidon hinta

• Perhe maksaa korvauksen 8,20 euroa/tunti suoraan hoitajalle käteisellä heti hoidon päätyttyä (maksu maksetaan ½ tunnin tarkkuudella) ja antaa hoitajalle maksamistaan palkoista palkkatositteen.

• Sunnuntaityöstä perhe maksaa hoitajalle palkkaa 100 % korotettuna eli 16,40 euroa/tunti

• Korotettua palkkaa maksetaan myös kirkollisina juhlapäivinä, Vapunpäivänä ja Itsenäisyyspäivänä

• Minimiveloitus on 16,40 euroa (2 tunnin palkka). Tutustumiskäynnistä perhe maksaa käynnin keston mukaisen korvauksen, vähintään kuitenkin yhdeltä tunnilta. Pelkkiä tutustumistilauksia ei voida ottaa vastaan, vaan sen yhteydessä tulisi aina olla myös varsinainen tilaus. Emme valitettavasti voi ottaa vastaan myöskään alustavia tilauksia.

• Perhe maksaa TyEL -eläkemaksun: TyEL:n kokonaisprosentti vuonna 2018 on 25,30 %, jonka perhe tilittää kokonaisuudessaan valitsemaansa eläkevakuutusyhtiöön. Hoitajan osuus on joko 6,35 % (17-52 v ja 63-67v) tai 7,85 % ( 53-62v.), jonka perhe on oikeutettu vähentämään hoitajalle käteen maksettavasta palkasta. Vakuutusmaksu maksetaan, mikäli palkan suuruus ylittää 58,27 € /kk /hoitaja. Tällöin TyEL-maksu tilitetään koko kalenterikuukauden aikana kertyneistä palkoista.

Vakuutusmaksun voi maksaa seuraavissa vakuutusyhtiöissä:
    Veritas, Etera, Ilmarinen, Elo, Varma, Eläke-Fennia tai Pensions-Alandia. Vakuutusyhtiöillä on yleensä verkkopalvelu, jossa maksaminen hoituu. Lisätietoja vakuutusyhtiöistä. TyEL-taulukko 2018

Perhe ottaa tapaturmavakuutuksen, jos kodissa käytetään ulkopuolista apua yli 12 päivää kalenterivuodessa.

Työttömyysvakuutusmaksu

Perheen tulee vähentää ainapalkanmaksun yhteydessä kaikilta 17–64 -vuotiailta hoitajilta palkansaajan työttömyysvakuutusmaksu 1,90%. Perheen tulee tehdä palkkasummailmoitus, jos he maksavat 17-64-vuotiaille työntekijöille kalenterivuoden aikana yli 1200e. Kun perhe on tehnyt palkkasummailmoituksen lähettää työttömyysvakuutusrahasto laskun perheelle. Perhe maksaa sekä työnantajan (0,65% v.2018) että palkansaajan työttömyysvakuutusmaksut Työttömyysvakuutusrahastolle. Lisätietoja työttömyysvakuutusmaksusta Työttömyysvakuutusrahaston Internet-sivuilta www.tvr.fi tai asiakaspalvelusta p. 0757570500.

Huomiottehan tilausta jättäessänne , että varaatte riittävästi aikaa hoitajan perehdytykseen sekä hoitotapahtuman jälkeen raportointiin.

Klo 23 jälkeen päättyvässä tilauksessa perheen tulee huolehtia hoitajan turvallisesta kotimatkasta joko tarjoamalla autokyydin tai kustantamalla taksin.

Rukalla työskenteleville lasten hoitajille maksetaan lisäksi matkakorvauksena vähintään Skibussin hinta 7 €/suunta ja klo 23 jälkeen päättyvän työn jälkeen hoitajan kotimatka turvataan joko maksamalla taksikyyti (mikäli hoitajalla ei ole omaa autoa tai kyytiä) tai kuljettamalla hoitaja kotiin.

MLL:n lasten hoitajan tilauslomake Kuusamon / Rukan alueelle

*

Tilaaja toimii työnantajana ja maksaa hoidon hinnan 8,20 €/h suoraan hoitajalle. Tutustu työnantajan tehtäviin http://www.mll.fi/vanhempainnetti/lastenhoito/tyonantaja/

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.