Koulurauha

Koulurauha-ohjelma on Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Poliisihallituksen, Opetushallituksen, Folkhälsanin ja Suomen Vanhempainliiton yhteinen ohjelma, jonka tavoitteena on kouluyhteisön hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistäminen. Ohjelman keskeisiä periaatteita ovat oppilaiden osallisuus, yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen ─ ilon ja innon tuominen koulutyöhön. Tavoitteena on, että kaikilla kouluyhteisön jäsenillä on koulussa hyvä olla.

Koulurauhatyön tavoitteena on, ettei ketään kiusattaisi, ettei kukaan jäisi yksin ja jokainen oppilas voisi kokea olevansa oman kouluyhteisönsä tärkeä ja hyväksytty jäsen. Oppimista tukeva, turvallinen ja toimiva koulu vaatii aktiivista työtä ympäri lukuvuoden.

Koulurauhaa edistetään yhdessä tekemällä, oppilaiden omalla toiminnalla, vanhempien aktiivisuudella ja koulun käytäntöjä kehittämällä.

koulurauha.fi

VIDEOKILPAILU KOULULUOKILLE

Tee video vaikuttamisesta, pienessä ryhmässä tai koko luokan voimin, ja voita luokan yhteiseen hyvään 300 euroa!

·       Miten sinä olet vaikuttanut?

·       Miten koulussanne voi vaikuttaa?

·       Miten nuori voi vaikuttaa yhteiskuntaan?

·       Mitä on vaikuttaminen?

·       Mikä vaikuttamisessa on vaikeaa? Vai onko se ihan helppoa?

Käsitelkää jotain näistä tai muuta vaikuttamiseen liittyvää asiaa videossanne ja osallistukaa valtakunnalliseen kilpailuun. Video saa olla hauska ja huumori onkin todennäköisesti plussaa arvioinnissa!

Videon voi tehdä yksin, kaksin, kolmen tai useamman hengen ryhmässä tai vaikka yhdessä koko luokka. Voittajille palkinto maksetaan koko luokalle koulun tilille tai vastaavalle ja se tulee käyttää koko luokan yhteishenkeä edistävään mukavaan tekemiseen.

Palkinnot:
I sija: 300 euroa
II sija: 100 euroa
III sija: 100 euroa

Kilpailussa on kaksi sarjaa, yksi alakouluille ja toinen yhteinen yläkouluille sekä toiselle asteelle. Palkinto tulee käyttää yhteiseen kivaan tekemiseen, kuten pizzalla käyntiin, yhteiseen leffailtaan ja herkkuihin tms.

Kilpailuaika on 22.8.–30.11.2018. Voittajat päättää raati joulukuussa 2018.

Tiedustelut:
Reetta Pauni, suunnittelija, digitaalinen nuorisotyö