Lapsiperheiden kotipalvelu Nivalassa

Hiekkaa sekä lasten lapio ja ämpäri.

Kotipalvelu on tilapäistä ja lyhytaikaista tukea NIVALASSA asuville lapsiperheille

Keskeisenä tavoitteena on perheen omien voimavarojen vahvistaminen. Maksuton palvelu on suunnattu perheille, joissa on alle kouluikäisiä lapsia. 

Kotipalvelua on mahdollista saada:

-      lasten hoitoon ja kasvatukseen

-      vanhemman asioinnin ajaksi

-      kodinhoitoon ja huolenpitoon

Kotipalvelun varauskalenteri avataan 1 kuukaudeksi kerrallaan, jotta kaikilla perheillä on tasavertaiset mahdollisuudet varata palvelua.  Uusi kuukausi avataan kalenteriin aina edellisen kuukauden viimeisellä viikolla. 

Kotipalvelua ei myönnetä äkillisesti sairastuneen lapsen hoitoon, pelkkään siivoustyöhön ja kotona tehtävän etätyön, opiskelun tai harrastuksen vuoksi.

Kotipalvelua on tarjolla resurssien mukaan – kotipalvelun työntekijän poissaollessa emme pysty tarjoamaan sijaista.

Lapsiperheiden kotipalveluun tulee välillä peruutuksia esimerkiksi sairastumisen takia. Jos haluat, että sinulle voidaan tarjota peruutusaikoja, voit jättää meille yhteystietosi "Ota yhteyttä"-painikkeen kautta. Peruutukset tarjotaan ensisijaisesti niille, jotka eivät ole vielä saaneet aikoja, mutta varaustilanteen mukaan myös muille. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön, jos haluat keskustella. Meihin työntekijöihin voit ottaa yhteyttä arjen pienissä ja suurissa mietteissä tai, jos vain kaipaat toista aikuista, jonka kanssa vaihtaa ajatuksia.


Ajanvaraus 

Huom.! (ohjeet on päivitetty 30.6.2021)

Ajanvaraus toteutetaan ensisijaisesti sähköisesti.
Puhelinvaraus on avoinna  tiistaisin klo 13-16, p.  044 7396718.

Kalenteri avataan edellisen kuukauden viimeisellä viikolla

Kotipalvelutyöntekijä työskentelee perheen kotona arkipäivisin (ma – pe) klo 8-16 välisenä aikana sekä tiistaisin klo 9.30-17.30.

Palvelua myönnetään syksyn 2021 aikana enintään 16 tuntia/perhe (huomioiden varaustilanne). 

Mikäli perheen palvelutarve ylittää käyntikerralla 4 tuntia tai palveluaika sijoittuu iltaan, tulee perheen esittää erityiset perusteet palvelun tarpeelle.

Kotipalvelua tarjotaan pääsääntöisesti varausjärjestyksessä, käyntiajat perustuvat sen hetkiseen varaustilanteeseen. Mikäli perhe ei ole voinut tehdä varausta täyden kalenterin vuoksi, kannattaa olla yhteydessä MLL:n työntekijään, joka voi varata palveluajan kalenterista ajalle, jota ei ole vielä avattu. 

Kotipalvelun sisällöstä, toteutusajoista ja vastuista sovitaan perheiden kanssa ensimmäisellä
käyntikerralla kirjallisesti tehtävällä sopimuksella. Tämän vuoksi olisi hyvä varata ensimmäiselle käyntikerralle  15 min enemmän palveluaikaa. 

Huom.! 
Kun teet varausta kotipalveluun, valitse varauskalenterin kohta "Varaa aika palveluun".

Peruutusehdot:
Palvelu tulee perua vähintään 5 vuorokautta ennen varattua palveluaikaa. Alle viiden vuorokauden peruutukset tulee tehdä aina puhelimitse p.  044 7194 688 tai 044 7396718

Peruuttamattomat tai liian myöhään ilman pätevää syytä perutut varaukset vähennetään perheen palvelun kokonaistuntimäärästä. Mikäli perheessä joku on sairaana tai jollain esiintyy hengitystieoireita tai on karanteenissa, on palvelu peruttava.

Mikäli sinulla on varaustasi koskien lisätietoja tai kysyttävää, otathan yhteyttä:
kotipalvelutyöntekijä  Maire Kestikievari p. 044 7194 688. maire.kestikievari(at)mll.fi tai  
lapsi- ja perhetoiminnan ohjaaja Reetta Anttila p. 044 7396718, reetta.anttila(at)mll.fi.

Varauskalenteri