Perhekahvilatoiminnan koulutukset

Kuvakollaasi lapsista eri tilanteissa vanhempien kanssa.

OSALLISTU PERHEKAHVILAOHJAAJIEN VERKKOKURSSILLE 26.10.-27.11.2020

Verkkokurssilla tutustutaan MLL:n perhekahvilan toimintaperiaatteisiin ja pohditaan omaa roolia perhekahvilaohjaajana. Osallistuja saa kurssilta sekä tietoa että käytännön ideoita perhekahvilatoimintaan. Koulutuksen tavoitteena on innostaa ja antaa valmiuksia perhekahvilan ohjaustehtäviin ja kävijöiden kanssa toimimiseen.

Verkkokurssilla opiskelu tapahtuu MLL:n Moodle -oppimisympäristössä ja edellytyksenä on internetyhteys. Verkkokoulutuksessa pääset jakamaan ajatuksia muiden perhekahvilaohjaajien kanssa.

Perhekahvilaohjaajien verkkokoulutus perustuu keskusteluihin, vertaisilta oppimiseen ja yhteistoiminnallisuuteen. Kurssi etenee yhteisen aikataulun mukaisesti, mutta voit sovittaa keskusteluihin osallistumisen omaan päivärytmiisi sopivaksi. Keskusteluihin osallistuminen edellyttää noin kolmea vierailua Moodlessa kunkin jaksoviikon aikana. Verkkokurssiin ei sisälly lähiopetuspäiviä.Verkkokurssin sisältö:

Jakso 1 Tutustuminen ja perhekahvilatoiminnan lähtökohdat (1 viikko) Ensimmäisen jakson aikana tutustutaan toisiin osallistujiin ja kouluttajiin sekä perhekahvilatoiminnan lähtökohtiin.


Jakso 2 Minä perhekahvilaohjaajana: kohtaaminen ja vuorovaikutus sekä palautteen kerääminen (1 viikko)
Toisessa jaksossa keskitytään perhekahvilaohjaajan rooliin ja kävijöiden kohtaamiseen, erityisesti uuden kävijän näkökulmaan. Saat myös vinkkejä ja valmiita työkaluja palautteen keräämiseen.


Jakso 3 Lasten huomioiminen perhekahvilassa ja vinkit käytännön toimintaan (1 viikko)
Tarkastellaan perhekahvilaa lapsen näkökulmasta ja kahvilan toimintaan yleisellä tasolla.


Jakso 4 Perhekahvilan yhteistyökumppanit ja vapaaehtoisten rekrytointi (2 viikkoa)
Millaisia yhteistyökumppaneita perhekahvilalla voi olla? Miten taataan perhekahvilan jatko ja saadaan mukaan uusia vapaaehtoisia. Yhteistä ideointia ja vinkkejä.

Koulutukseen ilmoittaudutaan 21.10.2020 mennessä Olet Tärkeä.fi-sivustolta löytyvän lomakkeen kautta.

Lisätiedot: koordinaattori Piia Korkiakoski, piia-korkiakoski(at)mll.fi tai puh/ whatsapp 045 3263 595

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä: nimesi, yhteystietosi, paikallisyhdistys ja kuinka pitkään olet toiminut MLL:n perhekahvilaohjaajana.

Hyväksytysti kurssin suorittaneet osallistujat (l. osallistuja on tehnyt oppimistehtävät) saavat verkkokurssista todistuksen.

Yhteystiedot:
Piia Korkiakoski
vapaaehtoistyön koordinaattori 
piia.korkiakoski(at)mll.fi
p. 045 3263595