Lapsiperheiden palvelutarjotin - Lapsuus - on avattu!

22.11.2017

Lapsuus-palvelutarjottimella lapsiperheen asiat yhdessä paikassa

Palvelutarjottimesta Oulun alueella asuvat perheet löytävät helposti omaan elämäntilanteeseensa liittyvää tietoa ja ohjausta sekä oman asuinalueensa palveluita ja harrastuksia, riippumatta siitä, kuka palvelun järjestää.

Lapsuus.ouka.fi -palvelutarjottimesta löytyvät kootusti Oulun kaupungin palvelut sekä järjestöjen, seurakunnan ja yksityisten yritysten palveluita. Tarjottimesta löytyy myös kerho- ja tapahtumakalenteri, josta lapsiperheet sekä heidän parissaan toimivat voivat löytää niin kaupungin kuin muidenkin tahojen järjestämiä harrastetoimintoja eri-ikäisille lapsille. Ryhmiä ja kerhoja voi hakea kalenterinäkymässä, mutta toimintoja ja palveluja voi hakea myös karttapalvelun kautta. Tämä kerho- ja tapahtumakalenteri korvaa MLL:n aikaisemmin kokoamat Lapsiperheiden alueelliset toimintakalenterit.

Sivustolle on infopankki, josta löytyy helposti eri aihealueisiin liittyviä tietoiskuja ja lapsiperheen arkeen kuuluvia oleellisia, huomioitavia asioita. Aikajanalta 0-6-vuotiaiden vanhemmat voivat nopeasti tarkistaa keskeiset asiat, kuten neuvolakäyntien, rokotusten tai vaikkapa päivähoitoon hakemisen ajankohdat. Tarjolla on myös chat-palvelu, jonka kautta tavoittaa esimerkiksi neuvolan terveydenhoitajan tai varhaiskasvatuksen palveluohjaajan.

Lapsuus.ouka.fi -palvelutarjotin on kehitetty Oulun kaupungissa osana 6Aika, Avoin osallisuus ja asiakkuus -hanketta. Lisätietoja antaa projektikoordinaattori Johanna Timonen, johanna.timonen@ouka.fi, p. 044 7031643

Omien toimintatietojen vieminen Lapsuus.ouka.fi:n kerho- ja tapahtumakalenteriin

Järjestöjen, yhdistysten, vapaaehtoistoimijoiden sekä seurakunnan toiminnat kootaan sähköiseen kerho- ja tapahtumakalenteriin Ihimiset.fi - verkkopalvelun kautta, josta toiminnot linkittyvät jatkossa suoraan em. https://lapsuus.ouka.fi/  - sivustolle.  Verkkopalvelu on jo käytettävissä omien tietojen ilmoittamista sekä ilmoitettujen tietojen hakemista varten.

Lisätietoa Ihimiset.fi – verkkopalvelusta

Ihimiset.fi on hyvinvointiin keskittyvä verkkopalvelu, jonka käyttäjiä ovat Pohjois-Pohjanmaalla asuvat ihmiset sekä alueella toimivat yhdistykset, viranomaiset ja oppilaitosten edustajat. Verkkopalvelun sisältönä on Pohjois-Pohjanmaalla toimivien yhdistysten, järjestöjen, seurakuntien, kuntien ja muiden ei-kaupallisten toimijoiden tuottama sisältö.

Verkkopalvelun sisällöntuotanto perustuu siihen, että kukin alueellinen yhdistys tai muu toimija tuottaa itse oman organisaationsa sisältöä palveluun. Liity sinäkin organisaatiosi kanssa mukaan ihimiset.fi -palvelun toimijaksi ja lisää näkyvyyttä kohderyhmänne keskuudessa!

Organisaatiosi saa parhaimman hyödyn ihimiset.fi -palvelusta rekisteröitymällä maksutta sen käyttäjäksi. Rekisteröitynyt käyttäjä saa käyttöönsä laajat maksuttomat toiminnallisuudet. Palvelussa voit luoda organisaation oman julkisen profiilin ja julkaista mm. toimintaa, tapahtumia, avoinna olevia vapaaehtoistehtäviä sekä työ- ja harjoittelupaikkoja. Palvelun kautta voi myös vastaanottaa ilmoittautumisia ja seurata palvelun käyttöä.

Palvelussa julkaistut ryhmät, kerhot ja tapahtumat näytetään myös Oulun kaupungin lapsiperheille suunnattavassa, syksyllä 2017 käyttöönotettavassa lapsuus.ouka.fi -palvelussa.

Ihimiset.fi -palvelun tarjoaa käyttöönne Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry. Palvelun käyttö ja sisällöntuotanto on organisaatiolle maksutonta. Lisätietoja palvelusta ja tukea palvelun käyttöön saa sähköpostitse osoitteesta info@kumppanuuskeskus.fi ja puhelimitse numerosta 050 348 4676.

Lisätietoa sähköisiin palvelutarjottimiin liittyen voi kysellä myös lapsi- ja perhetoiminnan järjestökoordinaattorilta Airi Martikaiselta (airi.martikainen@mll.fi , p. 045-326 3686).