ALUEELLISIA TOIMINTAKALENTEREITA KOSKEVAT MUUTOKSET

25.8.2017

TIEDOKSI LAPSIPERHEIDEN ALUEELLISIIN TOIMINTAKALENTEREIHIN LIITTYEN

MLL:n Pohjois-Pohjanmaan piiri on koonnut lapsiperheille suunnattuja alueellisia toimintakalentereita Oulun eri asuinalueilta useamman vuoden ajan. Jatkossa toimintakalenterit tullaan kokoamaan sähköisesti Lapsuus.ouka.fi -palveluun.

Lapsuus-palvelutarjottimella lapsiperheen asiat yhdessä paikassa

Lapsuus-palvelutarjotin avautuu loppuvuodesta, tavoitteiden mukaan marraskuussa. Palvelutarjottimesta Oulun alueella asuvat perheet löytävät helposti omaan elämäntilanteeseensa liittyvää tietoa ja ohjausta sekä oman asuinalueensa palveluita ja harrastuksia, riippumatta siitä, kuka palvelun järjestää.

Lapsuus.ouka.fi -palvelutarjottimesta löytyvät kootusti Oulun kaupungin palvelut sekä järjestöjen, seurakunnan ja yksityisten yritysten palveluita. Tarjottimesta löytyy myös kerho- ja tapahtumakalenteri, josta lapsiperheet sekä heidän parissaan toimivat voivat löytää niin kaupungin kuin muidenkin tahojen järjestämiä harrastetoimintoja eri-ikäisille lapsille. Ryhmiä ja kerhoja voi hakea kalenterinäkymässä, mutta toimintoja ja palveluja voi hakea myös karttapalvelun kautta. Tämä kerho- ja tapahtumakalenteri tulee jatkossa korvaamaan aikaisemmin kootut Lapsiperheiden alueelliset toimintakalenterit.

Sivustolle on lisäksi rakennettu infopankki, josta löytää helposti eri aihealueisiin liittyviä tietoiskuja ja lapsiperheen arkeen kuuluvia oleellisia, huomioitavia asioita. Aikajanalta 0-6-vuotiaiden vanhemmat voivat nopeasti tarkistaa keskeiset asiat, kuten neuvolakäyntien, rokotusten tai vaikkapa päivähoitoon hakemisen ajankohdat. Tarjolla on myös chat-palvelu, jonka kautta tavoittaa esimerkiksi neuvolan terveydenhoitajan tai varhaiskasvatuksen palveluohjaajan.

Lapsuus.ouka.fi -palvelutarjotin on kehitetty Oulun kaupungissa osana 6Aika, Avoin osallisuus ja asiakkuus -hanketta. Lisätietoja antaa projektikoordinaattori Johanna Timonen, johanna.timonen@ouka.fi, p. 044 7031643

Omien toimintatietojen vieminen Lapsuus.ouka.fi:n kerho- ja tapahtumakalenteriin

Järjestöjen, yhdistysten, vapaaehtoistoimijoiden sekä seurakunnan toiminnat kootaan sähköiseen kerho- ja tapahtumakalenteriin Ihimiset.fi - verkkopalvelun kautta, josta toiminnot linkittyvät jatkossa suoraan em. Lapsuus.ouka.fi - sivustolle.  Verkkopalvelu on jo käytettävissä omien tietojen ilmoittamista sekä ilmoitettujen tietojen hakemista varten. Lisätietoa muutokseen liittyen voi kysellä myös Airilta (airi.martikainen@mll.fi , p. 045-326 3686). Kaupungin toteuttamien toimintojen ja palveluiden tiedot viedään suoraan Lapsuus.ouka.fi-palveluun toimintayksikkökohtaisten ohjeistusten mukaisesti. Lisätietoa tästä voi kysellä Johanna Timoselta johanna.timonen@ouka.fi, p. 044 7031643.

Oulun kaupungin järjestämän avoimen toiminnan ja tapahtumien osalta ajantasaiset tiedot löytyvät tällä hetkellä:

Lisätietoa Ihimiset.fi – verkkopalvelusta

Ihimiset.fi on hyvinvointiin keskittyvä verkkopalvelu, jonka käyttäjiä ovat Pohjois-Pohjanmaalla asuvat ihmiset sekä alueella toimivat yhdistykset, viranomaiset ja oppilaitosten edustajat. Verkkopalvelun sisältönä on Pohjois-Pohjanmaalla toimivien yhdistysten, järjestöjen, seurakuntien, kuntien ja muiden ei-kaupallisten toimijoiden tuottama sisältö.

Verkkopalvelun sisällöntuotanto perustuu siihen, että kukin alueellinen yhdistys tai muu toimija tuottaa itse oman organisaationsa sisältöä palveluun. Liity sinäkin organisaatiosi kanssa mukaan ihimiset.fi -palvelun toimijaksi ja lisää näkyvyyttä kohderyhmänne keskuudessa!

Organisaatiosi saa parhaimman hyödyn ihimiset.fi -palvelusta rekisteröitymällä maksutta sen käyttäjäksi. Rekisteröitynyt käyttäjä saa käyttöönsä laajat maksuttomat toiminnallisuudet. Palvelussa voit luoda organisaation oman julkisen profiilin ja julkaista mm. toimintaa, tapahtumia, avoinna olevia vapaaehtoistehtäviä sekä työ- ja harjoittelupaikkoja. Palvelun kautta voi myös vastaanottaa ilmoittautumisia ja seurata palvelun käyttöä.

Palvelussa julkaistut ryhmät, kerhot ja tapahtumat näytetään myös Oulun kaupungin lapsiperheille suunnattavassa, syksyllä 2017 käyttöönotettavassa lapsuus.ouka.fi -palvelussa.

Ihimiset.fi -palvelun tarjoaa käyttöönne Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry. Palvelun käyttö ja sisällöntuotanto on organisaatiolle maksutonta. Lisätietoja palvelusta ja tukea palvelun käyttöön saa sähköpostitse osoitteesta info@kumppanuuskeskus.fi ja puhelimitse numerosta 050 348 4676.